MANİSA / ŞEHZADELER - Dr.Ömer Faruk Meriç İlkokulu

Ara

Şiddetli Lodostan dolayı hasar gören okulumuzun çatısı öğrencilerimizin güvenliği için tamir ettirildi.

Ara

Özel öğrencilerimizi  sosyalleştirme , toplumsal becerilerini geliştirmek amacıyla Bilim Yunusemre"ye gittik. Bilim Yunusemre"de boyama yapıp, oyuncaklar ile oynadık. Çeşitli atölyeleri gezdik.Emeği geçen özel eğitim sınıfı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ülkemizi kalkındıracak öğretmenlerin eğitimine önem veren Atatürk'e 24 Kasım 1928'de başöğretmenlik unvanı verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Büyük Önderin doğumunun 100'üncü yılı olan 1981'den itibaren yurdun dört bir yanında kutlanmaya başlandı. Bizde okulumuzda bizlere verilen bu anlamlı günü coşkuyla kutladık.

Kas

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Filiz GÜMÜŞ rehberliğinde Türkçe dersinde "Yönergeleri okuma,anlama ve uygulama" etkinliği çerçevesinde UÇURTMA yaparak yine okulumuz bahçesinde uçurdular.

Kas

İlçe Milli eğitim Müdürümüz Bayram IŞIK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Vedat DEMİRBAŞ ve Şube Müdürümüz Erdinç BALCI ile Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi İlkokulu Müdürü Serdar AKBAŞ  okulumuz müdürü Turgut KIZILTAŞ"ın okulumuza atanması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Kas

90 küsur sene önce, tenis maçı izlerken fotoğrafı var. Yüzerken fotoğrafı var, sahilde kumda otururken, kürek çekerken, at binerken, konser izlerken, zeybek oynarken, dans ederken, heykel incelerken fotoğrafı var.

Salıncakta çocuk gibi gülerek sallanırken bile fotoğrafı var.

O dönemin kıyafetlerine, ayakkabılarına bakıyorsun, sanırın Dünya moda ikonu.

Hayvanlarla fotoğrafları var, çocuklarla, delikanlılarla, cephede askerlerle, komutanlarla, dahası köylülerle, şairlerle, yazarlarla, sanatçılarla…

“Bana yeniden üniformamı giydirmeyin” deyip ültimatom vermişliği de var.

Tek bir ağacı kesmemek için koca köşkü yürütmüşlüğü de var, bozkır Ankara’ya Atatürk Orman Çiftliği’ni kurmuşluğu da.

Kalbine kurşun yemişliği de var ülkesi için savaştan savaşa koşmuşluğu da.

Bir çok ülke liderini sofrasında ağırlamışlığı da var.

Ve tarihin görüp göreceği en yoksul, en çaresiz savaşlarından birinde “Geldikleri gibi giderler” demişliği de var.

Ömrünü, emeğini, aklını, sevgisini milletine verdiği gibi, tüm malını mülkünü de milletine bağışlayıp geçmiş bir atamız var.

Ha bir de “Bize uymuyor, ilgilenmiyoruz; düzenleyip yeniden göndersinler, bakarız” deyip Birleşmiş Milletler Cemiyeti kurallarının değişmesine sebep olmuşluğu da var.Yurdu sevmek nasıl olur onu göstermiş, yaşamış bir atamız var.

Yetmezmiş gibi; yemesiyle, içmesiyle, oturmasıyla, kalkmasıyla, çatal, bıçak tutmasıyla, zarafet timsali bir atamız var.

Avrupa’dan önce kadına değer vermiş,ona seçme ve seçilme hakkı tanımış, kadını insan makamına layık hale getiren düzenlemeler yapmış;

“Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen, atamız var.

Rahmet ve minnet ile andık.

Kas

Okulumuz 2/A sınıfı Öğretmeni Filiz GÜMÜŞ "Öğrenmek ise derdimiz,her yerde öğreniriz" diyerek öğrencilerine ülkemizi yap boz oynatarak öğretiyor.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eyl

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına bugün başladık.Uyum programı için okul öncesi,ilkokul 1. sınıf öğrencileri; okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla diğer kademe öğrencilerinden bir hafta erken buluştu. Ömer Faruk Meriç İlkokulu’nda minikler okullu olmanın mutluluğunu yaşadı. İlkokula başlayan öğrencilere öğretmenleri çeşitli hediyeler verdi.