MANİSA / ŞEHZADELER - Dr.Ömer Faruk Meriç İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıldönümü kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi okulumuzda da öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle  gerçekleşti.

Mrt

Anasınıfı sabah grubu öğrencileri ve aileleri oyunla sayıları öğrenme ve gösterilen sayı kadar nesne sayı eşleştirme çalışmalarını ahtapot etkinliği ile keyifle pekistirdiler.

Şbt

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Filiz GÜMÜŞ rehberliğinde tüm öğrencilerimiz evlerinden minderlerini getirerek bahçede toplu olarak "KİTAP OKUMA" etkinliği yaptılar.

Şbt

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Filiz GÜMÜŞ rehberliğinde tüm öğrencilerimiz evlerinden minderlerini getirerek bahçede toplu olarak "İLKBAHAR" temalı resim çalışmasında bulundular.

Ock

Okulumuz 1/A sınıfı öğrencileri 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem karnelerini aldı. Sınıf öğretmenleri Semra KAŞIKÇI, okuma yazma öğrenen minik öğrencilerine karnelerinin yanı sıra okuma belgesi ve madalya takdim etti. İlk kez karne alan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın sosyal etkinlik haftası kapsamında Psikolog Ali Kırboğa eşliğinde "Müzik  Şöleni"  yapıldı. Öğrencilerimiz hoşça vakit geçirdiler.Psilog Ali Kırboğa"ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Okulumuz  2/A sınıf öğretmeni Filiz GÜMÜŞ, sanal ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile ders işliyor.  Pandemiden önce tabletlerle dijital eğitime başlayan Filiz Öğretmen, bu sefer de sanal ve arttırılmış gerçeklik programları ile 2.sınıf kazanımlarına uygun ders hazırlıkları yapıp, kıt imkanlarına rağmen öğrencileri ile üç boyutlu ders işliyor. Şehzadeler Kaymakamımız Fatih GENEL, İlçe Şube müdürlerimiz Vedat DEMİRBAŞ, Mehmet AKCAN, Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan ŞAHİN ile birlikte öğretmenimizin sınıfını ziyaret ederek uygulamayı incelediler.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin GENÇAY'ın Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanması münasebetiyle Dr.Ömer Faruk Meriç İlkokulu idareci,öğretmen ve öğrenci velilerimiz olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Ock

Okulumuz Dr. Ömer Faruk İlkokul-Ortaokulu ile Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu işbirliğiyle düzenlenen kan bağış kampanyasında iki bağışçı getiren öğrenciye verilen madalyalar sahiplerine takdim edildi.

Ock

Okulumuz sabah gurubu Ana Sınıfı öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde yeni bir yıla girmenin coşkusunu "Yeni Yaş Partisi" yaparak kutladılar.

Ock

Atasözleri,kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmediğinden anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir.

3/D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Serap DÜŞMEZ rehberliğinde "ATASÖZLERİ CEBİMDE" etkinliğini gerçekleştirerek Atasözleri dağarcıklarını zenginleştirdiler.

Ock

“Dijital Öğretmenler” projesi doğrultusunda sanal gerçeklik uygulamaları eğitimi alan öğretmenlerimizden Filiz GÜMÜŞ, kendisine gönerilen 3D sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanımını, öğretmenlere ve velilere uygulamalı olarak göstererek bilgi vermiştir.

Ara

Okulumuz 2/A sınıfı öğretmenleri Filiz GÜMÜŞ rehberliğinde "SAĞLIKLI OLALIM" konusuna grup çalışmasıyla afiş çalışmaları yaptılar.

Ara

Şehzadeler İlçesi Kaymakamı Sayın Fatih GENEL okulumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Kendileri eğitim öğretimle ilgili özellikle de matematik ve İngilizceyi sevdirme konusunda da telkinde bulundular. Okulumuz adına bu değerli ziyaretlerinden dolayı  Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz 2/C sınıfı öğretmeni Yasemin OZAN ve öğrenci velilerinin katılımı ile "Yerli Malı Haftası" nı coşku ile kutladık.